Crawford One-loft Alajärven kisa

Kolmas kisa, joka myös jäi päätöskisaksi , järjestettiin Alajärveltä 11.9. Matkan pituus oli 103,9 km ja lähtö tapahtui klo. 12.00. Kisaan osallistui 5 one-loft lintua. Yksi kipailija, FIN09-129, joutui jäämään kotiin sulkasadon takia. Lisäksi osallistui  sekä vanhoja että nuoria lintuja minun omasta lakasta. Vanhat ja nuoret vapautettiin erikseen. Sää oli puolipilvinen ja melko lämmin.
Linnut lähtivät innokkaasti laatikoista ja katosivat länteen. Näytti siltä että tulisi hienot ajat. Matkalla tuli kuitenkin ongelmia. One-loft linnuista vain yksi palasi samana päivänä. Tämä lintu oli FIN09-195, jälleen Ruutsalon kasvatti. Paluuaika oli 19:55:52, eli tämä lintu palasi kun aurinko oli jo laskemassa. Vertailun vuoksi voin mainita, että ensimmäinen vanha lintu palasi sekin vasta 16:51:48 , eli matka oli ollut harvinaisen mutkikas. Seuraavana päivänä palasi useita lintua yksitellen. Sää oli hyvä sekä kilpailupäivänä että seuraavana päivänä. Siitä huolimatta jäi palaamatta sekä nuoria että vanhoja. Syytä en keksi. Tällaista se kyyhkysharrastus on. Yllätyksiä, sekä positiivisia että negatiivisia tulee jatkuvasti.
Positiivinen yllätys oli, että eniten pisteitä kerännyt ja pääpalkinnon voittanut lintu Juha Ruutsalon kasvatti FIN09-196, palasi siinä vaiheessa kun toivo oli jo melkein mennyt. Pisteitä se ei saanut mutta kotiin se saapui ehjänä. Onnittelut kasvattajalle!    

Työkiireideni takia kisat jäi vähiin. Vain kolme kisaa ehdin pitää. Toisaalta hävikki oli melkoista jo kolmen kisan jälkeen.

Sijoitustaulukko julkaistaan heti kun ehdin laittaa sen nettiin. Terv. Tomas

september2009_014_600